Geschiedenis

smid01De geschiedenis van J. Scheepstra v.o.f. gaat terug tot 1920. Grootvader Jan Scheepstra begon in dit jaar een smederij in een voormalige steenfabriek. Het werk in die tijd bestond veelal uit het beslaan van paardenhoeven en verder een verscheidenheid aan voorkomende werkzaamheden.

Grootvader werd opgevolgd door de beide zoons, gebroeders K. en G. Scheepstra. De werkzaamheden van beide broers werden uitgebreid door de komst van onder andere elektriciteit en waterleiding, en weer later aardgas.

Na het overlijden van G. Scheepstra in 1975 werd het bedrijf voortgezet door K. Scheepstra. Vanaf 1978 tot 1987 werd het bedrijf, onder de naam K. Scheepstra & Zn, door K. Scheepstra en zijn zoon Jan Scheepstra gevoerd.

Vanaf 1987 namen Jan Scheepstra en zijn vrouw Zus de zaak over. De technische aspecten van het bedrijf zijn in handen van Jan Scheepstra. Het administratieve gedeelte wordt door Zus Scheepstra, verzorgd. Momenteel zijn erĀ 4 medewerkers in vaste dienst.

Ruim 80 jaar nadat de grootvader van Jan Scheepstra als smid begon zijn er de nodige veranderingen geweest. De werkzaamheden zijn momenteel vooral gericht op gas-, water-, elektra- en cv-installaties. Daarnaast worden ook de nodige constructiewerkzaamheden uitgevoerd.